Frågor och svar

Frågor & Svar

Tatueringsborttagning

F: Hur fungerar metoden?

S: Man använder en revolutionerande ny teknik. Under en lätt slipning av huden, tillförs TEPRSOL® (en mjölksyrebaserad vätska), som får pigmentet att stiga upp till ytan och fastna i den sårskorpa som bildas efter slipningen. När skorpan faller av framträder ny, fin hud utan pigment från din tatuering.

 

F: Vilka typer av tatueringar kan tas bort?

S: Alla typer av tatueringar kan tas bort, antingen hela eller delar, helt efter önskemål. ALLA FÄRGER FÖRSVINNER! Metoden passar de flesta hudtyper, är säker, skonsam och till en lägre kostnad än med laser.

 

F: Hur skiljer sig metoden från laser?

S: Den tar bort alla färger och den är färgblind. Det innebär oftast färre behandlingar och mindre smärta till skillnad från laser. Det blir oftast billigare, eftersom det krävs färre antal behandlingar. Metoden skadar inte hälsan och ger ingen påverkan på pigmenteringen av din egen hud. Inga färgpigment kommer in i kroppen, som det gör vid laserbehandling.

 

F: Hur många behandlingar behövs?

S: Innan behandlingen påbörjas görs en konsultation, där en bedömning av din tatuering, hudtyp mm sker. Därefter ges information om antal behandlingstillfällen, kostnaden per gång och totalkostnaden.

 

F: Hur lång tid tar det att ta bort min tatuering?

S: Tiden för en behandling, beror på tatueringens storlek och utseende. Efter varje behandling behövs 6 -12 veckor för att huden ska kunna läka till 100%. En tatuering som kräver 4 behandlingar tar ca 32 veckor.

 

F: Gör det ont?

S: Det känns ungefär som att göra en tatuering. Man kan förbereda sig och smörja på en bedövningskräm på området som ska behandlas, ca 2 timmar innan, om man vill.

 

F: Hur mycket kostar det?

S: Kostnaden beror på tatueringens storlek och hur många behandlingar som behövs för att nå önskat resultat. Boka en konsultation för att få veta allt.