Om metoden

Enkelt beskrivet innebär det, att man med hjälp av TEPRSOL® (en mjölksyrebaserad vätska) gör en ”bakvänd” tatuering och lyfter ut färg ur huden istället för att sätta dit färg. Smärtupplevelsen är likvärdig med den du upplevde när du tatuerade dig. Tatt2away® , som inte är skadlig för hälsan, introducerades i Sverige 2013. Metoden kommer ursprungligen från USA, där den använts i flera år.

Så fungerar det​

Din tatuering slipas lätt med ett instrument, som liknar det som tatuerarna använder. Vid behandlingen tillförs en vätska, som bland annat innehåller mjölksyra. Den frigör färgpigmentet, som förs upp till hudytan. Under läkningsprocessen bildas en sårskorpa och när sårskorpan faller av följer färgen med. Metoden utnyttjar kroppens egen naturliga läkningsprocess för att ta bort tatueringen.

Vid laserbehandling spränger man sönder färgpigmentet med hög temperatur, färgen går in i kroppen och innebär därmed en hälsorisk. Tatt2away® är ett skonsamt alternativ till laserbehandling. Den låter inte tatueringspigmentet komma in i kroppens reningssystem. Därmed skonas lymfa, lever och andra organ i kroppen från att ta skada av de gifter/tungmetaller som finns i tatueringsfärg.

Tatt2away® är dessutom färgblind: den tar bort alla färger, inklusive de mest exotiska pigmentblandningar.

Video om Tatt2away metoden

Ovan kan du se en informationsvideo på engelska där de går igenom metoden.

Konsultation med medicinsk bedömning och information inför behandlingen

Innan borttagning av din tatuering påbörjas, träffas vi för en grundlig konsultation. Där går vi igenom:

  • Medicinsk bedömning
  • Bedömning av den/de tatueringar som du vill ta bort
  • Uppskattat antal behandlingar för önskat resultat
  • Tidsaspekten
  • Kostnad för varje behandling och total kostnad

Du får en grundlig beskrivning av hur behandlingen går till och information, om hur du skall sköta det behandlade området under läkningsprocessen.

​Du har möjlighet att ställa frågor, för att du ska känna dig så trygg som möjligt inför att påbörja behandling för att ta bort din tatuering.

 

 

Varmt välkommen till mig för tatueringsborttagning i Stockholm, Hornstull – Folkskolegatan 24.

För att boka konsultation eller om du har några funderingar – kontakta mig idag!